Avoin yliopisto

Kysymys:

Onko jotain yliopistokursseja, joita lukiolainen voi ottaa kesällä, saadakseen pisteitä yliopistoa varten? Jos on, miten ja mistä niitä voi ottaa.

Opintoneuvoja vastaa:

Hei!

Avoimessa yliopistossa voit opiskella jo lukioaikana. Kurssit ovat yleensä maksullisia, ja niitä voi suorittaa joko paikan päällä yliopistoissa tai etäkurssina. Koulutusalasta riippuen avoimet yliopistot tarjoavat eri aineiden perusopintoja, jotka voi hyväksilukea omaan tutkintoon, jos pääsee opiskelemaan samaa alaa ja arvosana on riittävän hyvä. Yleensä kurssit kannattaa käydä sen yliopiston avoimessa yliopistossa, mihin suunnittelee hakevansa, koska yliopistot eivät aina hyväksilue toisten yliopistojen kursseja.

 Erikseen ovat sitten vielä polkuopinnot, joissa tehdään noin vuoden edestä opintoja avoimessa yliopistossa. Jos opinnot ovat menneet hyvin, opiskelija voi saada opiskelupaikan kyseisestä yliopistosta.

Jos haluat opiskella itseäsi kiinnostavia kursseja etukäteen, suosittelen katsomaan haluamasi koulutuksen opetussuunnitelman ja etsimään vastaavat kurssit avoimen yliopiston puolelta samasta yliopistosta. Näin saat kurssit todennäköisemmin hyväksiluettua omaan tutkintoosi myöhemmin!

Täältä löydät avoimet yliopistot (sivun lopussa): https://opintopolku.fi/wp/yliopisto/avoin-yliopisto/

Terveisin,

Katja, opintoneuvoja