AMK Soteli varsinaisen valintakokeen materiaalit

Kysymys:

Hei,
hain yhteishaussa kätilöksi, sairaanhoitajaksi, suuhygienistiksi ja bioanalyytikoksi, kaikki pääkaupunkiseudulla. Huomasin juuri, että Turun amk on julkaissut alojen pääsykokeisiin materiaaleja ja mietin, että ovatko samat materiaalit myös pk-seudun kouluihin, koska en löytänyt niiden julkaisemia materiaaleja?

Opintoneuvoja vastaa:

Hei!

Eri hakukohteilla on erilaisia käytäntöjä oppilaitoksista riippuen. Osassa esimerkiksi kätilöjen ja sairaanhoitajien hakukohteista on sama valintakoe, jolloin sinun tarvitsee osallistua vain yhteen kokeeseen, vaikka olisitkin päässyt esivalintakokeesta jatkoon kaikkiin hakukohteisiin. Ennakkomateriaalia kokeissa ei yleensä ole, Turku on tästä poikkeus.

Opintopolku.fi -palvelusta voit etsiä omat hakukohteesi ja tarkistaa, mitä niissä kerrotaan valintakokeesta. Esimerkiksi Metropolian kätilön koulutusohjelman ’’hakeminen’’-välilehdellä kerrotaan näin: Sosiaali- ja terveysalan valintakokeessa painotetaan alalle soveltuvuutta arvioimalla kiinnostusta ja suuntautumista alalle, sosiaalisia valmiuksia sekä oppimis- ja työskentelyvalmiuksia. Valintakokeeseen ei voi valmistautua minkään tietyn materiaalin avulla. (https://opintopolku.fi/app/#!/korkeakoulu/1.2.246.562.17.54428869736) Tämä siis tarkoittaa sitä, ettei sinun tarvitse lukea mitään koetta varten.

Löydät kaikki valintakoeyhteistyötä tekevät oppilaitokset täältä: https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/sosiaali-ja-terveysalan-valintakoeyhteistyo#show-valintaryhma-1--id1130 Samaan valintaryhmään kuuluvilla koulutuksilla on siis yhteinen valintakoe.

 

Terveisin,

Katja, opintoneuvoja