Ainevalinnat - oikis

Kysymys:

Hei! Löysin youtubesta sun videoita mm. oikikseen liittyen, olivat hyödyllisiä ja hyvällä asenteella tehtyjä.

Itselleni avoimeksi kysymykseksi nousi se, mitä olisi kannattavaa kirjoittaa lukiossa ja mihin aineisiin keskittyä mikäli haluaisi pyrkiä oikikseen?

Olen kokenut englannin ja matematiikan itselleni haastaviksi oppiaineiksi. Pitkässä matematiikassa olin neljän kurssin verran, mutta haasteiden vuoksi päädyin vaihtamaan lyhyeen. Olen päätynyt siihen, että kirjoittaisin ruotsin pitkänä ja matematiikan lyhyenä, englanti on suuri heikkouteni joten se taitaisi jäädä kokonaan pois.

Opintoneuvoja vastaa:

Hei!                                     

Pisteitä voit saada viidestä aineesta, josta äidinkieltä ei voi korvata muulla aineella. Siihen sinun kannattaa siis keskittyä eniten!

Neljä muuta ainetta voit valita itse. Jos pitkä matikka ei tunnu sujuvan, niin seuraavaksi parhaiten pisteitä tuottavat lyhyt matikka ja pitkä kieli. Kirjoitettu pitkä kieli voi olla mikä tahansa, eli ruotsi kuulostaa oikein hyvältä valinnalta. Englantia ei siis kannata kirjoittaa, jos et koe sitä omana aineenasi.

Kaksi muuta ainetta voisivat olla fysiikka, historia, uskonto tai elämänkatsomustieto, jos et ole kirjoittamassa muita pitkiä tai keskipitkiä kieliä. Yhteiskuntaopista olisi hyötyä pääsykokeita ajatellen, vaikka se ei todistusvalinnoissa parhaiten pisteitä tuottava aine olekaan.

Terveisin,

Katja, opintoneuvoja